100% natuurlijk, 100% gezond en 100% lekker!

Terug naar de basis. Puur natuur. Dat zijn de spreekwoordelijke ingrediënten van ons heerlijke brood.

We heten niet voor niets De Oude Bakkerij! We hebben een leverancier gezocht en gevonden die perfect bij onze bakkerij past. Dat is Molens T’KINDT uit Vlaanderen. Dit bijzondere bedrijf, gelegen tussen de uitgestrekte akkers van het Belgische graangebied, maakt door middel van een zorgvuldige selectie van duurzame geteelde granen zijn eigen melanges onder naam Puur Meel. De granen zijn, en dat is uitzonderlijk, niet genetisch gemodificeerd. Puur Meel bevat geen E-nummers en smaakstoffen. De Oude Bakkerij is de enige afnemer van Puur Meel in Nederland!

Elk jaar wordt de samenstelling aangepast aan de oogst. De kwaliteit wordt bewaakt in een eigen laboratorium, altijd met drie uitgangspunten: de ideale geur, smaak én de beste manier van werken voor de bakker.

Een intensieve samenwerking met de afnemers is diep verankerd in de cultuur van T’KINDT. Productmanager Stijn Vander Donckt coacht namens T’KINDT de bakkers die Puur Meel afnemen. Zo heeft Dirk Langerak, onze bakker in De Oude Bakkerij, in België én op Urk, een training gehad. Stijn Vander Donckt was in 2014 de beste bakker van België en in 2015 de nummer twee van de wereld!

Dirk steekt veel meer tijd in het bakproces dan gangbare bakkerijen dat doen. Het rijzen van het deeg van onze broden gebeurt op rustige natuurlijke wijze. Ze zijn, zoals wij dat noemen, langer onderweg.

Speciale aandacht vragen wij voor onze desembroden. Het rijsproces daarvoor duurt soms dagen. Tijdens dit natuurlijke proces doen melkzuurbacteriën en natuurlijke gisten vanzelf hun werk. Spontane fermentatie, noemen we dit ook wel. Dit brood is extra gezond voor de darmen.

Maar of het nu een desembrood, tarwe, volkoren, speltbrood of weitebrood is, een koolhydraatarm brood, haverbrood of koolzaadbrood, al onze broden zijn 100% natuurlijk, 100% gezond én 100% lekker. Je ziet het, je ruikt het, je proeft het!

 

Ons brood is puur: Je ziet het, je ruikt het, je proeft het!

100% natuurlijk, 100% gezond en 100% lekker!

Contact Informatie

Adres
Wijk 4-20
8321 GD Urk
Telefoon: 0527 - 682850
E-mail info@oudebakkerij-urk.nl